Nyt kun ilmat ovat viilenneet, eikä asuntokaan ole enää kuuma kuin pätsi, pääsee leipomaan. Uunia ja liettä voi pitää päällä useamman tunnin kuolematta tuskan hikeen. Tällä viikolla on tehty leipää pakastimeen, leivottu perunarieskoja, keitetty suuri kattilallinen kasvissosekeittoa pakastimeen, paistettu iso kasa leselettuja sekä tehty haudutettuja ruokia, kuten porkkana-possupataa hitusella päärynää. Kesällä syötiin vain nopeasti valmistuvia ruokia ja salaatteja, nyt pata saa porista hellalla rauhassa, ei ole kiire.
Syksyllä siis jokaiselle viikolle uusia makuja, ainakin yksi. Herkkuleivonnaisia vain kun saamme vieraita tai on syytä juhlaan. Äiti opettelee syömään aamu-, väli- ja iltapalaa, kunnollista sellaista. (Mutta mitä, en tiedä vielä, puuro ei kyllä pidemmän päälle uppoa..) Leivotaan paljon (ei enää kaupanleipiä) ja nautitaan ihanasta ruuasta, oli se mitä tahansa.
Nyt kun se on julkisesti sanottu,
on se lupaus myös pidettävä.
Hui.
on se lupaus myös pidettävä.
Hui.
Ihanan näköisiä ruokakuvia! Millaisella ohjeella teet leipää? Varsinkin tuo vuoassa oleva on varsin herkullisen näköinen. Itse olen niin tottunut syömään ruisleipää, jota taas en osaa valmistaa, tästä syystä jäänyt leivän leipominen vähemmälle.
VastaaPoistaCouscous on hyvää, sitä voi laittaa melkein joka ruokaan; keittoon, salattiin, lisäkkeeksi. Nopea ja helppo.
Flora; Tuo vuokaleipä on tehty sellaisella PIKAohjeella;
VastaaPoista50 g hiivaa
2 rkl öljyä
5 dl vettä
hunajaa maun mukaan
2 tl suolaa
3 dl vehnäleseitä
7 dl vehnäjauhoja
5 dl ohrajauhoja
Sekoita lämmitettyyn veteen+öljyyn hiiva ja lisää muut ainekset.
Kaada vuokaan/vuokiin ja anna kohota liianan alla kaksinkertaiseksi.
Paista uunin alatasolla, 200 asteessa n. 25-30min.
Anna vetäytyä muutama minuutti ja kumoa pois vuuasta liinan alle jäähtymään.
--
Pistän tuota paloina pakkaseen ja sieltä sitten saa vaikka keiton kaveriksi siivut sulatella. :)
Kuulostaa hyvältä, nappaan ohjeen talteen. Kiitos :)
VastaaPoista